Χωρίς κατηγορία

Αντιγήρανση χεριών: Πώς να διατηρήσετε τα χέρια σας υγιή και νεανικά

αντιγήρανση χεριών 1

Η αντιγήρανση χεριών δεν είναι… πολυτέλεια αλλά ανάγκη, ειδικά όσο αυξάνεται η ηλικία.Όσο μεγαλώνουμε είναι σημαντικό να φροντίζουμε τα χέρια μας, όχι μόνο για αισθητικούς λόγους αλλά και για να διατηρήσουμε τη λειτουργία τους. Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα στα χέρια μας μπορεί να γίνει πιο λεπτό, καθιστώντας το πιο επιρρεπές στην ξηρότητα και τη φθορά. Οι ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης που προσδίδουν στο δέρμα μας την ελαστικότητα και τη δύναμή του αποδυναμώνονται και τα φυσικά λιπώδη μαξιλάρια που θωρακίζουν τα χέρια μας αρχίζουν να συρρικνώνονται. Αυτό οδηγεί σε ρυτίδες, πανάδες και απώλεια όγκου στα χέρια.

 

Πώς μπορείτε να εφαρμόσετε την αντιγήρανση χεριών;

Χρησιμοποιήστε αντιγηραντική κρέμα χεριών: Αναζητήστε μια κρέμα για την αντιγήρανση χεριών που περιέχει συστατικά όπως ρετινοειδή, βιταμίνη C και υαλουρονικό οξύ. Αυτά τα συστατικά βοηθούν στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου, στη φωτεινότητα των κηλίδων γήρανσης, στον σταδιακό αποχρωματισμό των δερματικών κηλίδων, την αποτροπή δημιουργίας νέων και στην ενυδάτωση της επιδερμίδας.

Χρησιμοποιήστε κρέμες barrier. Οι κρέμες barrier προστατεύουν από «εξωτερικές επιθέσεις» όπως κρύο νερά και απορρυπαντικά. Μπορούν να εφαρμοστούν και σε περιπτώσεις κατά τις οποίες κάποιος δεν θέλει ή δεν μπορεί να φορέσει γάντια πχ για λόγους αλλεργίας, ατοπίας, εκζέματος κτλ. Οι κρέμες barrier είναι ανθεκτικές έως και για 5 πλυσίματα με νερό ή τρία πλυσίματα με σαπούνι. Επίσης έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορούν να συνδυαστούν με όλες τις κρέμες χεριών και να αυξήσουν το αποτέλεσμα. Εφαρμόζονται τελευταίες στη ρουτίνα περιποίησης για να κλειδώσει το αποτέλεσμα.

Ενυδατώνετε τακτικά: Η διατήρηση της ενυδάτωσης του δέρματος στα χέρια μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της ξηρότητας και του σκασίματος, τα οποία μπορεί να κάνουν τις ρυτίδες και τις πανάδες πιο αισθητές. Αναζητήστε μια ενυδατική κρέμα που περιέχει συστατικά όπως γλυκερίνη, βούτυρο καριτέ ή υαλουρονικό οξύ. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η σωστή και η συχνή ενυδάτωση είναι η καλύτερη αντιγήρανση χεριών.

αντιγήρανση χεριών 3

Διατηρείτε τα νύχια σας περιποιημένα και λιμαρισμένα: Διατηρώντας τα νύχια περιποιημένα βοηθά στο να μην «πιάνονται» σε ρούχα ή άλλα αντικείμενα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει μικρά σκισίματα στο δέρμα.

Προσπαθήστε να αποφύγετε το υπερβολικό πλύσιμο των χεριών: Το συχνό πλύσιμο των χεριών μπορεί να αφαιρέσει από το δέρμα τα φυσικά του έλαια, αφήνοντάς το ξηρό και ερεθισμένο. Όταν πλένετε τα χέρια σας, χρησιμοποιήστε ένα ήπιο σαπούνι και φροντίστε να απλώνετε κρέμα χεριών αμέσως μετά για να επαναφέρετε την υγρασία.

Δοκιμάστε το μασάζ χεριών: Το απαλό μασάζ στα χέρια σας μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της ροής του αίματος, η οποία μπορεί να βελτιώσει τη συνολική υγεία του δέρματός σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα θρεπτικό λάδι ή μια κρέμα για να βοηθήσετε στο μασάζ.

Φορέστε γάντια: Το να φοράτε γάντια όταν κάνετε δουλειές του σπιτιού ή κηπουρική μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των χεριών σας από την επαφή τους με σκληρές χημικές ουσίες και άλλους ερεθιστικούς παράγοντες. Επίσης, τα γάντια θα προστατεύσουν τα χέρια σας και από το κρύο και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες που μπορούν να τα βλάψουν και να τα κάνουν πιο ξηρά.

Φορέστε αντηλιακό: Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει κηλίδες και ρυτίδες στα χέρια. Η καθημερινή χρήση αντηλιακού με τουλάχιστον SPF 30 μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του δέρματος από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

αντιγήρανση χεριών 2

Κάντε απολέπιση: Η απολέπιση των χεριών μπορεί να βοηθήσει στην αντιγήρανση χεριών αλλά και στην  απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και να αφήσει το δέρμα απαλό και λείο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απαλό απολεπιστικό scrub ή ένα μείγμα ζάχαρης, μελιού και ελαιολάδου για να τρίψετε απαλά τα χέρια σας.

Αποφύγετε το κάπνισμα και την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ: Τόσο το κάπνισμα όσο και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορούν να βλάψουν το δέρμα και να επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης.

Επαγγελματικές θεραπείες: Εάν ανησυχείτε για την εμφάνιση των χεριών σας, μπορείτε να επισκεφθείτε έναν δερματολόγο για επαγγελματικές θεραπείες, όπως χημικά πίλινγκ, μικροδερμοαπόξεση ή θεραπεία με λέιζερ. Πάντα μετά τις ιατρικές θεραπείες απαιτείται συντήρηση των αποτελεσμάτων με τη σωστή επιλογή και εφαρμογή προϊόντων . Όποτε επισκεφθείτε τους ειδικούς!

 

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές και φροντίζοντας σωστά τα χέρια μας, μπορούμε να συμβάλλουμε στο να παραμείνουν νεανικά και λαμπερά για τα επόμενα χρόνια. Η αντιγήρανση των χεριών μπορεί να περιλαμβάνει και περισσότερες από μία κρέμες για να καλύψει όλες τις ανάγκες της επιδερμίδας. Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να επιλέξει ενυδάτωση και αντιγήρανση ή ανάπλαση και αντιγήρανση ή κρέμα για τις χιονίστρες και κρέμα barrier κτλ.

Να θυμάστε ότι η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία, οπότε μην περιμένετε να αρχίσετε να φροντίζετε τα χέρια σας!

 

Στο Kaya Healgram θα βρείτε μια ευρεία γκάμα προϊόντων για την αντιγήρανση των χεριών σας από τις πιο δημοφιλείς εταιρείες για να επιλέξετε την κατάλληλη για εσάς, με τη βοήθεια των skin expert μας.

 

Είμαστε εδώ για εσάς, ρωτήστε μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *