Ευαίσθητο Δέρμα

Τί είναι το Ευαίσθητο Δέρμα?

‘Οποιος κι αν είναι ο τύπος του δέρματός σας, ορισμένοι παράγοντες μπορεί να προκαλέσουν ή να ευνοήσουν την εμφάνιση υπερβολικής ευαισθησίας : το δέρμα σας αντιδρά πιο έντονα, εκεί που θα προτιμούσατε να μην αντιδρά καθόλου…

Η ευαισθησία του δέρματος μπορεί να είναι φυσιολογική αλλά μπορεί ακόμη να παρουσιασθεί ξαφνικά και να επιμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα ή να εμφανιστεί περιστασιακά, προκαλώντας έλλειψη άνεσης και τραβήγματα.

Το ευαίσθητο δέρμα από τη φύση του : Το δέρμα σας είναι λεπτό, ανοιχτόχρωμο, συχνά ξηρό. Απολεπίζεται επιφανειακά και κοκκινίζει εύκολα (πιθανώς, έναρξη εμφάνισης ερυθρο-ευρυαγγειών).
Το αντιδραστικό ευαίσθητο δέρμα : Το κρύο, ο ήλιος, ο αέρας, τα ακατάλληλα προϊόντα υγιεινής και περιποίησης ενοχλούν το δέρμα σας. Ενα πήλιγκ ή μια παρέμβαση λέιζερ μπορεί να κάνουν το δέρμα σας να αντιδράσει υπερβολικά.
Το περιστασιακά ευαίσθητο δέρμα : Μία δερματοπάθεια, όπως η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα ή η ροδόχρους νόσος, υπάρχουν τόσες πολλές καταστάσεις που ξυπνούν την ευαισθησία του δέρματός σας.

” Ο ΚΑΘΕ ΤΥΠΟΣ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ “
Αφυδατωμένο δέρμα : Τραβήγματα και έλλειψη άνεσης.
Ξηρό και πολύ ξηρό δέρμα : Μείωση των αμυντικών λειτουργιών, εμφάνιση μικρών ρυτίδων.
Μεικτό ή λιπαρό δέρμα : Μικρές περιοχές που γυαλίζουν στα πτερύγια της μύτης και ψηλά στα μάγουλα.
Ευαίσθητο δέρμα στο περιβάλλον : Οξείες αντιδράσεις με την παραμικρή ενόχληση.

ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
Ευαισθησία ή δυσανεξία, είναι θέμα βαθμού …

Πρέπει να διαχωρίσουμε : Το ευαίσθητο δέρμα από το ευαισθητοποιημένο δέρμα.

Ευαίσθητο δέρμα: Το δέρμα τσιμπάει, τραβάει. Αντιδρά με υπερβολικό τρόπο στον αέρα, το κρύο, στα ακατάλληλα προϊόντα ή τον πολύ επιθετικό καθαρισμό, το σκληρό νερό.

Μερικές φορές, η ευαισθησία αυτή  επιδεινώνεται. Το δέρμα δεν ανακουφίζεται με τα συνηθισμένα ενυδατικά καλλυντικά προϊόντα. Το δέρμα δεν ανέχεται τίποτα πια. Γίνεται αλλεργικό. Από τη στιγμή αυτή, το δέρμα σας τσιμπάει και τραβάει, εμφανίζει κοκκινίλες και απολεπίζεται.

Ευαισθητοποιημένο δέρμα : Μερικές δυσανεξίες σε προϊόντα υγιεινής και περιποίησης είναι στην πραγματικότητα πραγματικές αλλεργίες, υπεύθυνες για έκζεμα ή κνίδωση. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να ψάξετε μαζί τα αίτια αυτής της αλλεργίας.

Η ομάδα της
Eau thermale Avène

Πηγή: https://www.eau-thermale-avene.gr/eidikoi-toydermatos/eyaisthito-derma

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *