Χωρίς κατηγορία

Skin Cycling: ποια είναι η νέα skincare τάση και αν αξίζει να τη δοκιμάσετε

skin cycling 1

Σίγουρα έχετε ακούσει τον όρο Skin Cycling, ειδικά εάν είστε χρήστης του Instagram ή του TikTok. Πολλοί είναι εκείνοι σε όλο τον κόσμο που δοκιμάζουν τη νέα τάση στο skincare και δεν διστάζουν να δημοσιεύσουν τα αποτελέσματά της με τους διαδικτυακούς τους φίλους. Τι είναι όμως το Skin Cycling και πόσο αξίζει να το δοκιμάσετε;

 

Το skin cycling είναι μια ρουτίνα φροντίδας της επιδερμίδας που αφήνει κάποιες “ημέρες ξεκούρασης” κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ώστε το δέρμα σας να μπορεί να αποκατασταθεί μετά τη χρήση ορισμένων προϊόντων, προλαμβάνοντας έτσι τυχόν ερεθισμούς ή φλεγμονές. Αντί να συσσωρεύουν περισσότερα προϊόντα το ένα πάνω στο άλλο, το skin cycling ενθαρρύνει τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν τα προϊόντα στρατηγικά, ώστε να συμπληρώνουν το ένα το άλλο. Αν και ο όρος είναι νέος – επινοήθηκε από την Whitney Bowe μια πιστοποιημένη δερματολόγο με έδρα τη Νέα Υόρκη, της οποίας η ανάρτηση στο TikTok για το skin cycling έχει εκατομμύρια προβολές – η έννοια υπάρχει εδώ και καιρό. Οι δερματολόγοι συνιστούν τη διαλείπουσα ή εναλλασσόμενη χρήση δραστικών συστατικών εδώ και πολύ καιρό.

Τα… απαραίτητα του Skin Cycling

Για το Skin Cycling, θα χρειαστείτε:

  • Ένα απολεπιστικό (όπως γλυκολικό οξύ ή σαλικυλικό οξύ)
  • Ένα ρετινοειδές (ρετινόλη ή ρετιναλδεΰδη)
  • Μια ενυδατική κρέμα (ιδανικά χωρίς άρωμα).

Το κλασικό skin cycling είναι ένας κύκλος τεσσάρων νυχτών – η πρώτη είναι η νύχτα απολέπισης, η δεύτερη νύχτα αφορά τα ρετινοειδή, και η τρίτη και η τέταρτη είναι οι νύχτες αποκατάστασης. Στη συνέχεια ο κύκλος επαναλαμβάνεται. Ο δερματολόγος ή ο ειδικός ομορφιάς σας μπορεί να σας προτείνει παραλλαγές της μεθόδου, ανάλογα με το πώς ανταποκρίνεται το δέρμα σας αλλά και να σας καθοδηγήσει για το πόσο συχνά χρειάζεται να το επαναλαμβάνετε.

 

Τα πλεονεκτήματα του Skin Cycling

Αν και τα πλεονεκτήματά είναι πολλά, τα πιο σημαντικά είναι:

  • αποκαθιστά τον δερματικό φραγμό καθώς η υπερβολική απολέπιση και η χρήση ισχυρών ρετινοειδών μπορεί να τον βλάψει οδηγώντας σε ερυθρότητα και ερεθισμό.
  • μειώνει τις παρενέργειες των προϊόντων
  • βοηθά στην προστασία του δέρματος από εποχιακά προβλήματα, όπως ο ξηρός φθινοπωρινός αέρας ή ο κρύος αέρας του χειμώνα.

 

Οι ιδανικοί… υποψήφιοι του Skin Cycling

Το Skin Cycling είναι ιδανικό για πολλούς ανθρώπους αλλά καθίσταται σχετικά απαραίτητο για ορισμένα άτομα. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να προσθέσετε ρετινόλη, ένα απολεπιστικό ή κάποιο άλλο δυνητικά ερεθιστικό προϊόν στη ρουτίνα ομορφιάς σας, καλό είναι να μάθετε περισσότερα για το skin cycling. Επίσης, τα άτομα με ευαίσθητο δέρμα είναι ιδανικά καθώς όταν συνδυάζετε πολλαπλά ενεργά συστατικά, κινδυνεύετε να προκαλέσετε ερεθισμό του δέρματος, οπότε η εναλλαγή των προϊόντων μπορεί να τα κάνει πιο ανεκτά.

Αντιθέτως, το skin cycling μπορεί να μην χρειάζεται σε άτομα που χρησιμοποιούν ήδη ρετινόλη ή  κάποιο απολεπιστικό στη skincare ρουτίνα τους και δεν παρουσιάζουν ερεθισμούς στο δέρμα τους.

skin cycling 3

Το Skin Cycling είναι μάλλον η συνειδητοποίηση των ατόμων ότι τα πολλά προϊόντα ομορφιάς δεν είναι απαραίτητα η λύση για μια υγιή και όμορφη επιδερμίδα. Για περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές εμπιστευθείτε τους έμπειρους skincare experts του Kaya Healgram!

 

Εμπιστευθείτε τους ειδικούς!  Είμαστε εδώ για εσάς, ρωτήστε μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *