Χωρίς κατηγορία

5 tips για σωστή στοματική υγιεινή

Η στοματική υγιεινή είναι ένα από τα απολύτως απαραίτητα πράγματα που πρέπει να κάνουμε κάθε μέρα για να εξασφαλίσουμε ένα φυσικό, υγιές και λαμπερό χαμόγελο. Έχουμε συγκεντρώσει 5 συμβουλές για εσάς:

 • Ελαττώστε ζάχαρη και όξινα τρόφιμα
  Το οξύ τείνει να διαβρώσει το σμάλτο των δοντιών σας. Αυτή η διάβρωση, τελικά οδηγεί σε οδοντικές αλλοιώσεις, τις οποίες δυστυχώς περιφρονούμε. Το ίδιο συμβαίνει και με τη ζάχαρη που μετατρέπεται σε οξύ στο στόμα μας. Άρα, λιγότερη ζάχαρη, καλύτερα δόντια!
 • Χρησιμοποιείστε νήμα
  Το πλύσιμο των δοντιών θα πρέπει να αποτελεί ένα καθημερινό τελετουργικό, αλλά στις περιπτώσεις που υπολείμματα τροφών «κρύβονται» ανάμεσα στα δόντια, μια οδοντόβουρτσα μπορεί να είναι αναποτελεσματική. Το νήμα, αν μπει στην καθημερινή σας ρουτίνα, θα αποτρέψει τη φθορά των δοντιών αλλά και την ουλίτιδα. Πως να το χρησιμοποιήσετε; Τυλίξτε το νήμα σφιχτά γύρω από το δάχτυλό σας και εισάγετέ το στο κενό που υπάρχει ανάμεσα στα δόντια σας. Στη συνέχεια, τραβήξτε απαλά προς τα πάνω δύο έως τρεις φορές. Εάν εμφανιστεί αιμορραγία, αυτό πιθανότατα οφείλεται σε ουλίτιδα ή ασθένεια των ούλων. Κατά την καθημερινή χρήση του νήματος, η αιμορραγία που σχετίζεται με την ήπια έως μέτρια ουλίτιδα συνήθως σταματά μετά από περίπου δύο εβδομάδες.
 • Πίνετε περισσότερο νερό
  Είναι απαραίτητο να πίνετε νερό μετά από κάθε γεύμα για να ξεπλύνετε τα όξινα ή να απομακρύνεται τα κολλώδη τρόφιμα από τη στοματική κοιλότητα προσφέροντάς της και μια μικρή φρεσκάδα.
 • Βουρτσίστε τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα
  Μια φορά δεν είναι σίγουρα αρκετή! Το βούρτσισμα πρέπει να επαναλαμβάνεται δύο φορές την ημέρα, πρωί-βράδυ, φτάνει να γίνεται με τον σωστά ενδεδειγμένο τρόπο.
 • Δοκιμάστε μια τσίχλα χωρίς ζάχαρη
  Η συνήθεια της τσίχλας μπορεί να φανεί χρήσιμη για να έχεις ένα υγιές χαμόγελο. Το μάσημα της τσίχλας αυξάνει τη ροή του σάλιου και έτσι, ξεπλένει τα σωματίδια τροφίμων αλλά και το οξύ από το στόμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *