Χωρίς κατηγορία

Φαρμακείο αυτοκινήτου και τι πρέπει να περιλαμβάνει

φαρμακείο αυτοκινήτου 2

Ένα φαρμακείο αυτοκινήτου είναι ένα βασικό στοιχείο που πρέπει να περιλαμβάνεται σε κάθε όχημα. Η ύπαρξη ενός φαρμακείου στο αυτοκίνητό σας είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας του εαυτού σας και των επιβατών σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Όταν συμβεί ένας έκτακτος τραυματισμός ή μια ασθένεια, μπορεί να αποδειχθεί σωτήρι, ειδικά όταν βρίσκεστε μακριά από το πλησιέστερο νοσοκομείο.

 

Τι πρέπει λοιπόν να περιλαμβάνει το φαρμακείο αυτοκινήτου;

Εγχειρίδιο πρώτων βοηθειών: Ένα εγχειρίδιο πρώτων βοηθειών είναι απαραίτητο να υπάρχει σε ένα φαρμακείο ατυοκινήτου. Θα παρέχει βήμα προς βήμα οδηγίες για τον τρόπο αντιμετώπισης κοινών τραυματισμών και ασθενειών, όπως κοψίματα, μώλωπες και πονοκεφάλους.

 

Αυτοκόλλητοι επίδεσμοι: Οι αυτοκόλλητοι επίδεσμοι είναι απολύτως απαραίτητοι σε κάθε φαρμακείο. Είναι ιδανικοί για την κάλυψη κοψιμάτων, φουσκάλων και μικρών πληγών και διατίθενται σε διάφορα μεγέθη για να καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες.

 

Αποστειρωμένες γάζες: Τα αποστειρωμένα επιθέματα γάζας χρησιμοποιούνται για την κάλυψη και την προστασία των πληγών. Κυκλοφορούν σε διάφορα μεγέθη και είναι ιδανικά για την άσκηση πίεσης σε μια πληγή για τον έλεγχο της αιμορραγίας.

 

Αντισηπτικά μαντηλάκια: Τα αντισηπτικά μαντηλάκια είναι ιδανικά για τον καθαρισμό κοψιμάτων, γρατζουνιών και άλλων μικροτραυματισμών. Βοηθούν στην πρόληψη της μόλυνσης και στην προώθηση της επούλωσης.

φαρμακείο αυτοκινήτου

Τσιμπιδάκια: Τα τσιμπιδάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αφαίρεση σκλήθρων, αγκαθιών και άλλων μικρών αντικειμένων από το δέρμα.

 

Ψαλίδι: Το ψαλίδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κόψετε γάζες, επιδέσμους και άλλα υλικά ενώ μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση ρούχων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

 

Γάντια μίας χρήσης: Τα γάντια μίας χρήσης είναι απαραίτητα για την προστασία του εαυτού σας και του ασθενούς από τη μεταφορά λοιμώξεων και άλλων μολυσματικών παραγόντων.

 

Αυτοκόλλητα ράμματα: τα αυτοκόλλητα ράμματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη σταθεροποίηση και  τη σύγκλειση των τραυμάτων.

 

Μάσκα CPR μίας χρήσης: Η μάσκα ΚΑΡΠΑ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προστατεύσει τον διασώστη από την επαφή με το στόμα και τη μύτη του ασθενούς κατά την εκτέλεση της ΚΑΡΠΑ.

 

Στιγμιαία ψυχρά πακέτα: Τα instant cold packs μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του πρηξίματος και την ανακούφιση από τον πόνο σε διαστρέμματα, στραμπουλήγματα και άλλους τραυματισμούς.

 

Νάρθηκας: Ένας νάρθηκας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ακινητοποίηση σπασμένων οστών ή διαστρεμμάτων, συμβάλλοντας στην πρόληψη περαιτέρω τραυματισμών και στην προώθηση της επούλωσης.

 

Αποστειρωμένο αλατούχο διάλυμα: Το αποστειρωμένο αλατούχο διάλυμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό πληγών, το ξέπλυμα των ματιών ή την απομάκρυνση υπολειμμάτων από τη μύτη ή το στόμα.

 

Οφθαλμικό διάλυμα: Το οφθαλμικό διάλυμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ξεπλύνει και να καταπραΰνει τα ερεθισμένα μάτια.

φαρμακείο αυτοκινήτου 3

Τζελ για εγκαύματα: Το τζελ εγκαυμάτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση του πόνου και την προώθηση της επούλωσης από μικρά εγκαύματα.

 

Αντιφλεγμονώδης κρέμα: Η αντιφλεγμονώδης κρέμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση του πόνου, του πρηξίματος και της δυσφορίας από τραυματισμούς, όπως διαστρέμματα και μώλωπες.

 

Ελαστικός επίδεσμος: Ένας ελαστικός επίδεσμος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τυλίξει και να υποστηρίξει διαστρέμματα, στραμπουλήγματα και άλλους τραυματισμούς.

 

Αποστειρωμένες βελόνες και σύριγγες: Οι αποστειρωμένες βελόνες και σύριγγες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για τη χορήγηση υγρών ή φαρμάκων.

 

Προστατευτική ασπίδα για την τεχνητή αναπνοή από στόμα σε στόμα: Μια προστατευτική ασπίδα για την τεχνητή αναπνοή από στόμα σε στόμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προστασία του διασώστη από την επαφή με το στόμα και τη μύτη του ασθενούς κατά την εκτέλεση της ΚΑΡΠΑ.

 

Είναι χρήσιμο, ειδικά σε επείγουσες  περιπτώσεις, να έχετε τοποθετήσει πάνω στο φαρμακείο του αυτοκινήτου αυτοκόλλητο με τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης, πχ 166, 199, αλλά και του τηλέφωνο του θεράποντος ιατρού, εάν πάσχετε από κάποια ασθένεια ή αλλεργία κτλ ώστε αν χρειαστείτε βοήθεια να γνωρίζουν οι γύρω σας πώς να σας βοηθήσουν. Επίσης, βοηθάει να έχετε και ένα ενημερωτικό φυλλάδιο για τη χρήση των φαρμάκων. Για παράδειγμα, εάν χρειαστείτε ένεση αδρεναλίνης να μπορεί κάποιος που θα σπεύσει να σας βοηθήσει πώς να την κάνει.

 

Να θυμάστε ότι παυσίπονα και άλλα φάρμακα, όπως πχ κάποιες ενέσεις, καλό είναι να μην υπάρχουν μόνιμα στο αυτοκίνητο αλλά να τα φέρετε μαζί σας καθώς οι θερμοκρασίες που επικρατούν στο αυτοκίνητο, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, έχουν ως αποτέλεσμα να αλλοιώνουν τα φάρμακα. Επίσης, στα ταξίδια σας με το αυτοκίνητο καλό είναι να φροντίζετε να υπάρχει αρκετό πόσιμο νερό ώστε σε περίπτωση εμετού, λιποθυμίας ή ζαλάδας να μπορεί ο ασθενής να αναπληρώσει τα χαμένα υγρά.

 

Είναι σημαντικό να διατηρείτε το φαρμακείο αυτοκινήτου σας οργανωμένο και καλά εφοδιασμένο, ώστε να έχετε εύκολη πρόσβαση στα αντικείμενα που χρειάζεστε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ελέγχετε και αντικαθιστάτε τακτικά τυχόν ληγμένα είδη και μπορείτε να παρακολουθήσετε και  μαθήματα πρώτων βοηθειών ή ΚΑΡΠΑ για να είστε προετοιμασμένοι για κάθε κατάσταση.

 

Με ένα ολοκληρωμένο φαρμακείο στο αυτοκίνητό σας, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι μπορείτε να ανταποκριθείτε γρήγορα και αποτελεσματικά σε οποιοδήποτε ιατρικό επείγον περιστατικό που μπορεί να προκύψει ενώ βρίσκεστε στο δρόμο.

 

Προμηθευτείτε τώρα τα απαραίτητα για το φαρμακείο αυτοκινήτου στο Kaya Healgram!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *