Χωρίς κατηγορία

Αντιγριπική περίοδος: ξεκινά 1η Οκτωβρίου!

αντιγριπική περίοδος

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το φθινόπωρο έρχεται, φέρνοντας μαζί του και πολλές ιώσεις, με τον ιό της γρίπης να βρίσκεται όπως πάντα στο επίκεντρο της προσοχής. Τόσο άνοιγμα των σχολείων, όσο και η αλλαγή του καιρού δυσχεραίνουν την κατάσταση, προκαλώντας ανησυχία, ειδικά σε όσους ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου.

 

Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα αυτήν την περίοδο είναι φυσικά η πρόληψη.

Τα βασικά μέτρα πρόληψης κατά την αντιγριπική περίοδο περιλαμβάνουν:

  • Εμβολιασμός κατά της γρίπης: Το εμβόλιο κατά της γρίπης είναι το πιο αποτελεσματικό μέσο για την πρόληψη της γρίπης και των επιπλοκών της. Είναι σημαντικό να εμβολιαστείτε εάν ανήκετε σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, όπως ηλικιωμένοι, παιδιά, άτομα με υποκείμενα χρονικά νοσήματα ή εγκύους.
  • Καλή υγιεινή χεριών: Ο πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό είναι σημαντικό για την πρόληψη της μετάδοσης του ιού.
  • Κάλυψη του στόματος και της μύτης: Όταν βήχετε ή φταρνίζεστε, καλύψτε το στόμα και τη μύτη σας με ένα χαρτομάντιλο ή τον αγκώνα σας, ώστε να αποφύγετε τη μετάδοση του ιού.
  • Αποφυγή επαφής με άτομα που έχουν γρίπη: Εάν κάποιος είναι ή νοσεί από γρίπη, αποφύγετε την άμεση επαφή μαζί του.

 

Μερικά από τα ερωτήματα που δεχόμαστε συχνότερα είναι:

  1. Ποιο εμβόλιο είναι ασφαλές για μένα;
  2. Τι πρέπει να προσέχω στη διατροφή μου;
  3. Ο χρόνος έχει σημασία: Πότε θα πρέπει ιδανικά να κάνω το εμβόλιο κατά της γρίπης;

αντιγριπική περίοδος 2

Στo Kaya Healgram, κατανοούμε πως αυτά τα ερωτήματα δεν αφορούν απλώς την αναζήτηση απαντήσεων, αλλά αντανακλούν και την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε. Μέσα από την εμπειρία και την συνεχή ενημέρωση καταφέρνουμε όλα αυτά τα χρόνια να είμαστε δίπλα σας με πληροφορίες, συμβουλές και προϊόντα για να αντιμετωπίσετε κάθε ζήτημα σχετικό με την προσωπική σας φροντίδα και υγεία.

 

Πιο συγκεκριμένα στο φαρμακείο μας εξασφαλίζετε:

  • Εξατομικευμένη φροντίδα: Δεν πιστεύουμε σε λύσεις “one-size-fits-all”. Κάθε άτομο και κάθε οργανισμός είναι μοναδικός. Γι’ αυτό οι φαρμακοποιοί μας αφιερώνουν χρόνο για να κατανοήσουν το ατομικό σας προφίλ, διασφαλίζοντας πως οι συμβουλές και οι προτάσεις τους θα ανταποκρίνονται στις προσωπικές σας ανάγκες!
  • Γνώση και εμπειρία: Η ομάδα μας είναι άρτια εκπαιδευμένη, ώστε να μπορεί να σας καθοδηγήσει σε κάθε σας προβληματισμό ή απορία.
  • Ολιστική προσέγγιση: Πέρα από τα εμβόλια και τα φάρμακα, φροντίζουμε να σας προσφέρουμε πληροφορίες σχετικά με τις διατροφικές επιλογές που μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα, βοηθώντας σας να παραμείνετε ασφαλείς κατά τη διάρκεια της αντιγριπικής περιόδου.
  • Εμπιστοσύνη: Είμαστε εδώ για εσάς όταν μας χρειάζεστε, με υπευθυνότητα.

 

Καθώς ο Οκτώβριος σηματοδοτεί την έναρξη της αντιγριπικής περιόδου, να ξέρετε ότι βρισκόμαστε στο πλευρό σας, έτοιμοι να σας παρέχουμε τη φροντίδα και την καθοδήγηση που σας αξίζει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *